> Farvandsudsigten
          > Forsiden
          > Coast trekking
          > Vragdyk
          > Stranddyk
          > Nat- og naturdyk
          > Positioner
          > Havne
          > WGS 84 - lauget
          > Projekt Århus Bugt
          > Luftpåfyldning
          > Bliv Sportsdykker
          > Links
          > Webmaster
Djursland Sydøst


Fra Glatved til Jernhatten. Dette stykke strand har jeg aldrig besøgt, da det ligger skidt for, at kunne køre til. Kysten er ifølge kort præget af baglandet, der består af blandet skov, sø, mose og høje skrænter ud til kysten. Et sted kan det dog lade sig gøre at komme ned, nemlig ved Rugård camping. Ulempen er bare at, så vidt jeg ved, er campingfatter ikke indstillet på gennemkørsel af udefra kommende "ikke-campister". Hvilket vel er forståeligt.


Jernhatten. Dette sted er et besøg værd. Ved Jernatten skal man dog gå et godt stykke for at komme helt ud til vandet. Neden for Jernhatten er kysten og vandet temmeligt stenet, hvilket fortsætter et godt stykke mod syd. En kæmpe sten stikker op over vandet. Stenen hedder "Blak" og er aftegnet på søkortet. Denne er et besøg værd, mere fritliggende end Holmestenen, og næsten lige så stor. Og husk lige at tage harpunen med. Området svømmer til tider i pelagiske fisk. Bunden er afvekslende med store store sten og flotte begroninger. Algeinteresserede vil her møde mange forskellige rødalger bl.a. Dumont´s alge (Dumontia contorta) samt flere arter af Ribbeblade (flest Delesseria sanguinea) Sidste dyk gav, trods at det var i starten af sæsonen, 12 skrubber. Følg stien fra P-pladsen til kysten.

Klik på billederne for større format

      
Sti til Jernhatten          Jernhatten

Fra Jernhatten til Dråby. Dette stræk er yderst interessant for fiskere i almindelighed. Området  fra Jernhatten og sydpå har en fin grusvej langs stranden og er således let at komme til. Ud for Holme ligger Holmestensrevet, der er et interessant stenrev med masser af liv og den legendariske Holmesten. Stenen er på størrelse med en VW transporter, der står på højkant. Ved lavvande kan man stå på den og har så vand til knæene. Der ligger flere andre store sten, der dog "kun" er på størrelse med personbiler længere sydpå ad stranden. Stenen er nem at pejle, selv hvis du svømmer ud.(ca. 300 m.) Find "røvballestenens" revne over et med sommerhusets terrase.
Se billedet underneden
Området er i øvrigt fyldt med fisk i sæsonen. Bunden er "leopardplettet" fra Jernhatten, mindre stenrev, vekslende til ren sandbund ved Dråby Strand. Ved Dråby støder man da stadig på kystnære stenrev (kig også nedenfor). Strækket er rigeligt mere end én tur værd. Kan man bære sin gummibåd kan den sættes i allevegne ved denne kyst, som iøvrigt er rimeligt eksponeret for østenvinde.

Klik på billederne for større format

              
Jernhatten til Dråby     Pejling til Holmestenen

Fra Dråby til Kobberhage. Hele strækket kan køres i bil og her er gode muligheder for at sætte gummibåd i vandet. Større gummibåde kan sættes i ved et slæbested ved Boeslum Strand eller fra Dråby Camping. Kysten er temmeligt eksponeret. Bunden er overvejende ren sand, med enkelte mindre stenrev. Det skal da lige tilføjes, at der ca. 500 - 1000 m. fra kysten, faktisk ligger et næsten ubrudt rev fra Dråby til Elsegårde. Der er selvfølgelig store huller i linien, men man kan næsten altid finde det. En paravane eller ekkolod er dog nødvendig. Til tider boltrer vi lokale dykkere os i fisk på dette stræk.

Klik på billedet for større format

     
Dråby Strand / Slæbested v.Dråby Camp.

Fra Kobberhage til Elsegårde. Dette stræk er præget af klinter. Hvis man kommer fra søsiden er det et godt sted med afvekslende bund. Det er nærmest umuligt at komme til kysten med sit grej, før efter Blushøj. Man kan lige så godt køre lidt længere syd på til Elsegårde.


Elsegårde til Hassenør. Strandene er private, men der kan sagtens parkeres ved vejen og grejet slæbes til vandet. Interessant område med meget vekslende bund. Præget af stenområder på sandbund. Gode fiskemuligheder, men pas på strømmen. Har man en mindre gummibåd, er dette stedet, hvis man skal i Hjelm Dyb, eller til Hjelm. Vær varsom med "Dybet", mange er kommet uheldigt ud af et dyk der. Strømmen er stærk i området. Skal der bruges slæbested , brug Øer Maritime´s beskrevet under havne.

Klik på billedet for større format

     
Tidligere P-plads m. Hjelm i øst er sløjfet  / Stranden

Djursland NordDjursland NordøstDjursland ØstDjursland SydøstDjursland SydDjurslan SydvestDjursland NordvestTilbage til oversigten