> Farvandsudsigten
          > Forsiden
          > Coast trekking
          > Vragdyk
          > Stranddyk
          > Nat- og naturdyk
          > Positioner
          > Havne
          > WGS 84 - lauget
          > Projekt Århus Bugt
          > Luftpåfyldning
          > Bliv Sportsdykker
          > Links
          > Webmaster
Djursland Syd


Fra Hassenør til Ebeltoft Færgehavn. Spændende stræk med flere muligheder. Lette gummibåde kan sættes i fra kysten. Find vejene ned fra sommerhusområdet. Vejen med navnet "Øer flak" ender ved kysten.
Større gummibåde sættes i fra Øer Maritime Ferieby´s slæbested, og derfra er der ikke langt til Sjællands Odde, Samsø, Hjelm og Tunø.

Klik på billedet for større format


"Øer Flak" vej   

Området er mestendels sandbund med mange kystnære smårev. Her er rigtigt godt fiskevand til fladfisk.
Tillige
vrimler området med småvrag som f.eks. "Gåsehagevraget". Man finder tit nye vrag, der dukker op af sandet og som lige så hurtigt dækkes til igen. Området er rimeligt eksponeret for sydlige vinde, samt at det ligger rimeligt udsat for færgetrafikken.
Brug ligeledes området som udgangspunkt for en tur på Øer Flak, hvor man kan være heldig at tage rødspætter i lokumsbrætstørrelse. Hvis man ikke kender området er følgebåd strengt nødvendig, da der til tider er en helv...... strøm.
Lige vest for Færgehavnen, ved vindmøllerne, kan man være heldig at tage en del flade.

Klik på billederne for større format

                       
 Slæbested v. Maritime ferieby / Vindmøllerne

Fra Færgehavnen over Ahl til Ebeltoft skudehavn. Dette meget lange stræk, er dykkermæssigt uinteressant. Stedet er uvejsomt, og vandet MEGET lavt MEGET langt ud.


Fra Ebeltoft Skudehavn til Egsmark Strand. Dykkermæssigt uinteressant. Overvejende fordi vandet er lavt med meget andet vandsport. (surfning v. Vibæk Strand, sejlads samt motorbådssejlads)


Egsmark Strand til NATO-molen. Rimeligt beskyttet kyst m. sand/ralbund og enkelte sten. Om sommeren et godt sted at fange ål. NATO-molen er det helt store udflugtsmål for dykkere. Uvist af hvilke årsager. Dog er mange af dykkerne århusdykkere, der gerne vil have meget vand lynhurtigt. Det får de så her, dog med max. dybde på ca. 10 m. Stedet er egentligt jævnt kedeligt, men godt udgangspunkt for elevundervisning.

Klik på billederne for større format

     
Egsmark Strand            Natomolen

NATO-molen til Bogens Hoved. Her finder man den Offentlige badestrand v. Strandkær med et beskyttet kyststræk. Ved kraftige vestenvinde er stedet interessant, da det ligger i læ. Sydligere finder man endnu en fin P-plads med mulighed for at sætte den bærbare gummibåd i. Sandbund m. få små stenrev. Der er da fanget fisk der, men i begrænset omfang.

Klik på billedet for større format


Femmøller Strand

Bogens Hoved til Sletterhage. Dette er et langt stræk m. mange skrænter og klinter. Det gør ikke stedet uinteressant, men strækket er uvejsomt. Man kan komme til kysterne fra søsiden, og fra Esby Strand som er svær at finde for ikke-lokalt kendte. Esby Strand er et godt sted at gå ud, til f.eks natdyk. Groft set, er strækket præget af sten på sand og mange stenrev. Det giver helt klart en utrolig artsdiversitet og giver gode fotomuligheder. Men vogt jer for vinden, samt tiltagende strøm, jo længere mod syd I kommer. Der er langt til Sverige.
Se Sletterhage under Djursland SV


Djursland NordDjursland NordøstDjursland ØstDjursland SydøstDjursland SydDjurslan SydvestDjursland NordvestTilbage til oversigten