> Farvandsudsigten
          > Forsiden
          > Coast trekking
          > Vragdyk
          > Stranddyk
          > Nat- og naturdyk
          > Positioner
          > Havne
          > WGS 84 - lauget
          > Projekt Århus Bugt
          > Luftpåfyldning
          > Bliv Sportsdykker
          > Links
          > Webmaster
Djursland Øst

Fra Sangstrup Klints slutning til Fornæs er mine erfaringer ret begrænsede. Det er dog gammel bryozokalkbund det meste af vejen, så mon ikke også bunden her er værd at kikke på. Problemet er, at det ikke er til at komme dertil fra landsiden, da alt er privat.


Fornæs er som Karlby og Sangstrup et besøg værd. Her er ligeledes flotte begroninger og bunden som hovedsaligt er kalk har dog enkelte sandpletter, samt store sten. Dybden varierer fint fra få meter ned til ca. 9 - 10 m. Her har jeg, som det eneste sted på Djursland, fundet piperenseralge (Cladostephus spongiosus), samt Dumont´s alge (Dumontia incrassata(dog lige fundet ved Jernhatten)). Lystfiskerne er ligeledes glade for dette sted, hvor der er mange småtorsk og havørreder. Strandengene her er et besøg værd for botanikeren.

Klik på billedet for større format


Fornæs Fyr

Ålebugten er som regel fyldt op med lystfiskere. Bunden er meget varieret flere steder, med sand blandet med kalk. Jeg har dog ikke dykket alvorligt meget i dette område, så erfaringerne er begrænsede.

Klik på billedet for større format


Ålebugten


Polderrev til Havknude til Glatved Strand: Jeg har været flere steder på dette stræk, dog aldrig iført dykkerudstyr, hvilket måske er en fejl. Der er taget MASSER af torsk, hornfisk og havørreder på dette stræk. Kysten er rimeligt eksponeret og er blandet sand- og stenbund og med fine forstrande. Det er lidt vanskeligt at køre til det sydlige stræk, da man skal igennem privat skov og private veje.

Glatved Strand er også et rigtigt fint sted - I WEEKENDERNE. Alle Djurslændinge, der kan betjene en fiskestang, har på et eller andet tidspunkt været ved Glatved og fiske. Kalkværkets anløbsbro er et fint udgangspunkt, da man kan køre lige dertil. For at undgå lystfiskerne, kan man køre et stykke mod nord langs kysten. Hvorfor så egentligt kun i weekenderne??? Jo, til hverdag arbejder de på kalkværket, og det vil sige at en masse slemmet kalk til tider bliver udledt, og gør vandet mælkehvidt. Her er store chancer for pighvar, slethvar og andre flade. Ørreder tager dog også turen forbi. Fint udgangspunkt for tur til Rothes Grund.

Klik på billederne for større format

     
Glatved Strand        Anløbsbroen

Djursland NordDjursland NordøstDjursland ØstDjursland SydøstDjursland SydDjurslan SydvestDjursland NordvestTilbage til oversigten